ஐ●ღ♥Csajszioldal♥ღ●ஐ

Igazi csajszioldal,csajszitól,csajsziknak.!.(:

Isteni kókuszos-csokis szelet (Choco-coco,sütés nélkül!)

Hozzávalók:

Az alaphoz:

3dl tej,5dkg kukoricadara,40dkg cukrozott sűrített tej,3 tojás,2dl főzőtejszín,15dkg kókuszreszelék.

A süti tetejére:

80ml tej,3dkg kakaópor (Cukrozatlan!),8dkg cukor,8dkg étcsoki,3ek kókuszreszelék

Infók az elkészítéssel kapcsolatban:Előkészület:15perc,főzés:5perc,sütés60perc

Elkészítés:


  1. Előmelegítjük a sütőt 180°-ra.Egy nagy tálban kézi habverővel összekeverjük a tejet a kukoricadarával, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd pedig a tojásokat, a tejszínt és a kókuszreszeléket.
  2. 24 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát.
  3. Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
  4. A tortaformát kivesszük a vizes tepsiből és ha már kihűlt, levesszük az oldalát (előtte fogpiszkálóval vékonyan körbehúzhatjuk, így biztos szép marad az oldala is levételkor), vágódeszkára átborítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és a deszka segítségével tálra fordítjuk vissza.
  5. Apró darabokra tördeljük az étcsokit.
  6. Teflonedényben összemelegítjük a mázhoz a tejet és a kakóport.
  7. Hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan kevergetjük, míg fel nem olvad (de ne forrjon!), végül a csokidarabokat adjuk az öntethez.
  8. A mázat míg forró, a kókuszos alapra öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
  9. Legalább 4-5 órára, de legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Itt egy kép erről az isteni sütiről:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Anyukám sportszelet sütije(Sütés nélkül!)
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
fél kg darál keksz (Háztartási!)
3ek. kakaópor
20dkg cukor
25dkg Rama sütőmargarin
2dl tej
rum,vagy rumaroma ízlés szerint
A tetejére:
Egy NAGY tábla tortabevonó,étcsokis
Elkészítés:
Összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral,a cukrot,a tejet és a Ramat összefőzzük.Az így kapott masszát hozzákeverjük a darálkekszes kakaóporos ,,bigyóhoz",aztán hozzáadjuk a rumot,vagy a rumaromát,ezt jól összedolgozzuk,majd egy nagy tepsi aljára nyomkodjuk!Egy kicsit hagyjuk állni,amíg áll,addig megolvasztjuk közepes tűzön a tortabevonót,majd ha ez homogén lett,akkor rácsurgatjuk a kakaós-kekszes alapra.
A legjobb az,ha egy napra,de ha nincs annyi időnk,akkor min. 3órára a hűtőbe rakjuk!
Egy kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Meggyes,tejbepapis süti
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,4 ek.cukor,4 ek.liszt,1ek. kakaópor,3dkg étcsoki,pár csepp citromlé,vaj,és liszt a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez:
fél dl tej,3ek. búzadara,3ek. cukor,3dkg vaj,1üveg megybefőtt
Infók az elkészítéssel kapcsoltaban:
Előkészület:15 perc,főzés:10 perc,sütés:20 perc

Elkészítés:

  1. Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni.
  2. A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
  3. A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
  4. A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
  5. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
  6. Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
  8. A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
  9. A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
  10. Szeletelve tálaljuk.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Fincsi fagyi szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás,6 ek víz,15 dkg liszt,20 dkg cukor,10 dkg darált dió,1cs sütőpor
A krémhez:
4dl tej,2 ek liszt,4 pohár vaníliás puding (Én a Danett-ot ajánlom,az a legfinomabb!),25dkg margarin,20dkg porcukor,1 tojássárgája,1cs. vaníliás cukor

A mázhoz:5 tojás fehérje,15dkg cukor,csokidara (ízlés szerint)

Infók a készítéssel kapcsolatban:előkészület:25 perc,sütés:25 perc

Elkészítés:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
  3. Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
  4. Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
  6. A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.
  7. Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk.
  8. Vízbe mártott késsel szeleteljük.
Egy kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Kakaós-kávés Charlotte
Hozzávalók:
A kakaós piskótatekercshez:
6 tojás,6 ek porcukor,5 ek liszt,1 ek kakaó,2 ek rum,1 dl olaj

A krémez:

1,5 dl tej,6 cs tejszínes pudingpor,10 ek porcukor,2 ek kakaó,2 ek lefőzött erős kávé

Tetejére:

ostyarudak

Infók az elkészítéssel kapcsolatban:

előkészület:30perc,sütés: 30 perc

Elkészítés:

  1. piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verem.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sül. (Tűpróba!)
  4. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
  5. Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
  6. Habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
  7. A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. (Én minden szelet után papírtörlővel letöröltem a krémet a késről, hogy ne maszatoljon.)
  8. A maradék krémet elfeleztem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét tettem. Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem még egy evőkanálnyi porcukrot.
  9. Egy nagy tálat kibélelünk fóliával és piskótatekercs szeletekkel.
  10. Beletöltjük a kávés krémet. Rá a kakaós krémet.
  11. A maradék piskótával befedjük. Fóliával letakarjuk. A dermesztést igénylő sütiket este készítem, egy éjszakára hűtőbe teszem.
  12. Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom.
  13. Ostyarudakkal díszítem.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
5 perc alatt elkészíthető bögrés süti
Hozzávalók:
8 ek liszt,2 mk sütőpor,8 ek cukor,4 ek kakaópor,2 tojás,6 ek tej,6 ek olaj
Infók:
előkészület:2 perc,sütés:3 perc
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a jól összekeverem.
  2. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.
  3. Frissen, melegen pl. vaníliasodóvalval tálalom.Fontos!:Elkészülés után,15 percen belül meg kell enni,máskülönben megszárad Rosszall
Kép erről a nagyon egyszerű sütiről:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
boci mintás muffinkák
Hozzávalók:
2,5 dl tej,3 db tojás,6 dkg cukor,4 dkg liszt,5 dkg vaj,2-3 ek. kakaópor (cukrozatlan!),1-2 vanília rúd,vagy vanília aroma,esetleg vaníliás cukor,fél tábla boci csoki
Elkészítés:
  1. A tejből, lisztből és a vajból besamel mártást készítünk, közben adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét vagy a vaníliáscukrot. Kicsit kihűtjük.
  2. A három tojást felverjük habosra a cukorral, majd hozzákeverjük a főzött krémhez.
  3. Elfelezzük a krémet, és az egyikbe tesszük a kakaót és az olvasztott csokit. Hogy egyforma sűrűségű legyen mindkét tészta, a sárgához hozzákeverünk még 2 ek. lisztet.
  4. Kivajazott-lisztezett muffinormába kanalazzuk felváltva a két krémet (a szilikonformát nem kell kikenni).
  5. A tepsit vízfürdőbe állítjuk és egy órát sütjük 180 fokon.
Egy kép erről a látványos,és isteni sütikéről:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
                           Brownie (Avagy egy amerikai szupersüti)
Hozzávalók:
10 dkg margarin,20 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaótartalmú),15 dkg cukor,2 tojás,13 dkg liszt,1 tk sütopor,15 dkg dió
Elkészítés:

1. A margarint gőz felett felolvasztjuk, 10 dkg csokit beletördelünk, majd addig kevergetjük, amíg el nem olvad.

2.A cukrot a tojásokkal kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütoporral, és a tojásos keverékhez adjuk, majd a vajas keveréket is beleforgatjuk, és a felaprított diót is belekeverjük. Sütopapírral bélelt tepsiben sütjük.

A brownie úgy jó, ha a tetején meghúzódik egy réteg, de a közepe szinte folyós marad. Langyosan szeleteljük fel.

Kép:

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

                                     Joghurt-torta sütés nélkül

Hozzávalók:

alaphoz:

4 pohár akármilyen ízű "Könnyű és finom!" joghurt,a joghurt ízéhez illő gyümölcs (Ez nem kötelező!),6 ek. porcukor,fél cs. étkezési zselatin,1 db "Oké" habtejszín (2,5 dl)

díszítéshez:

gumicukor,cukorgyöngy,ételszínezék,francia drazsé

Elkészítés:

  1. Egy lábasban összekeverjük a joghurtokat a porcukorral és a zselatinnal.
  2. Állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad!
  3. Ha feloldódott, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  5. Hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszát.
  6. Pici ételszínezékkel megszínezzük. (Ez a torta málnás joghurttal készült, ezért egy kevés piros ételszínezékkel dobtam fel.)
  7. Egy műanyag vagy szilikon formát nagyon kevés (pár csepp) olajjal kikenünk. Így biztosan egyszerűen kijön a formából.
  8. Amennyiben gyümölcsöt is rakunk bele, a tál alját szépen körkörösen kirakjuk vele.
  9. Ráöntjük a joghurtos-habos masszát, és hűtőben dermesztjük pár órát.
  10. Díszíteni tálalás előtt érdemes, mert picit vizes állagú, és ha színezett díszítőelemeket használunk, könnyen feloldódhatnak, és megfolyhatnak a tortán.
Kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Isteni sajttorta
Hozzávalók:
az alaphoz:
10 dkg darált háztartási keksz,7 dkg vaj,1 csapott ek cukor,35 dkg mascarpone,2 dl tejszín,5 dkg cukor,1/2 tk citromlé,1tk vaníliaaroma
az egész tetejére:15 dkg friss málna,aprított pisztácia

Elkészítés:
  1. A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának.
  2. A mascarponét keverjük habosra a cukorral, a citromlével és a vaníliaaromával.
  3. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük a mascarponéhoz. Merjük a tésztára, simítsuk el szépen a tetejét.
  4. Lefedve rakjuk 3-4 órára hűtőbe.
  5. Szórjuk meg pisztáciával és friss málnával kínáljuk.


tepsi mérete: 18-as tortaforma 
Egy kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><
Almás-diós bonbon

Hozzávalók:2db alma,kevés citromlé,darált dió,annyi,amennyit a pürésített alma felvesz,cukor,ízlés szerint,kakaópor


Elkészítés:

  1. Meghámozzuk az almát. Cítromlével megkenjük.
  2. Alacsony hőfokon sütőpapírral kibélelt tepsire helyezve az almaszeleteket puhára pároljuk.
  3. Villával összetörjük, és cukorral ízesítjük.
  4. Darált dióval gyúrható tésztát készítünk.
  5. Gombócokat formálunk belőle, és kakaóporba forgatjuk.


Kép:

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Pudingos répatorta

Hozzávalók:25 dkg liszt (nálam grahamliszt volt),25 dkg reszelt sárgarépa,15 dkg barnacukor,1 cs vaníliás cukor,1 tk mézeskalács fűszerkeverék,1 dl napraforgó olaj,2 tojás,1 cs sütőpor,5 dkg durvára vágott dió,3-4 ek narancslekvár,3-4 ek tej

Citromkrém:3 dl tej,1 cs vaníliás pudingpor,10 dkg margarin,6 ek porcukor,3 ek citromlé

Elkészítés:

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a narancslekvárt, majd a sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet, végül a diót.
  3. Higítjuk néhány evőkanál tejjel, majd sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Ha szilárd a teteje, nem benyomható, készen van.
  4. A citromkrémhez felfőzünk 3 dl tejben egy vaníliás pudingot, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromlével, majd a pudinggal csomómentesre keverjük.
  5. A tortát óvatosan félbevágjuk, megkenjük a krém felével, a maradék krémmel pedig bevonjuk tetszés szerint habkártyával, vagy villával mintázzuk a krémet.
  6. Ünnepi alkalmakra lehet még tovább díszíteni marcipánból vagy pl. fondantból készült répákkal
  7. sütési hőfok: 160°C
  8. sütési mód: alul-felül sütés

Kép:

Nemtaláltaam.:'(







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 34
Heti: 76
Havi: 270
Össz.: 131 245

Látogatottság növelés
Oldal: Fincsi sütik receptjei
ஐ●ღ♥Csajszioldal♥ღ●ஐ - © 2008 - 2024 - legjobbcsajszioldal.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »