Isteni kókuszos-csokis szelet (Choco-coco,sütés nélkül!)
Hozzávalók:
Az alaphoz:
3dl tej,5dkg kukoricadara,40dkg cukrozott sűrített tej,3 tojás,2dl főzőtejszín,15dkg kókuszreszelék.
A süti tetejére:
80ml tej,3dkg kakaópor (Cukrozatlan!),8dkg cukor,8dkg étcsoki,3ek kókuszreszelék
Infók az elkészítéssel kapcsolatban:Előkészület:15perc,főzés:5perc,sütés60perc
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180°-ra.Egy nagy tálban kézi habverővel összekeverjük a tejet a kukoricadarával, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd pedig a tojásokat, a tejszínt és a kókuszreszeléket.
- 24 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát.
- Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
- A tortaformát kivesszük a vizes tepsiből és ha már kihűlt, levesszük az oldalát (előtte fogpiszkálóval vékonyan körbehúzhatjuk, így biztos szép marad az oldala is levételkor), vágódeszkára átborítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és a deszka segítségével tálra fordítjuk vissza.
- Apró darabokra tördeljük az étcsokit.
- Teflonedényben összemelegítjük a mázhoz a tejet és a kakóport.
- Hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan kevergetjük, míg fel nem olvad (de ne forrjon!), végül a csokidarabokat adjuk az öntethez.
- A mázat míg forró, a kókuszos alapra öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
- Legalább 4-5 órára, de legjobb ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Itt egy kép erről az isteni sütiről:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Anyukám sportszelet sütije(Sütés nélkül!)
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
fél kg darál keksz (Háztartási!)
3ek. kakaópor
20dkg cukor
25dkg Rama sütőmargarin
2dl tej
rum,vagy rumaroma ízlés szerint
A tetejére:
Egy NAGY tábla tortabevonó,étcsokis
Elkészítés:
Összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral,a cukrot,a tejet és a Ramat összefőzzük.Az így kapott masszát hozzákeverjük a darálkekszes kakaóporos ,,bigyóhoz",aztán hozzáadjuk a rumot,vagy a rumaromát,ezt jól összedolgozzuk,majd egy nagy tepsi aljára nyomkodjuk!Egy kicsit hagyjuk állni,amíg áll,addig megolvasztjuk közepes tűzön a tortabevonót,majd ha ez homogén lett,akkor rácsurgatjuk a kakaós-kekszes alapra.
A legjobb az,ha egy napra,de ha nincs annyi időnk,akkor min. 3órára a hűtőbe rakjuk!
Egy kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Meggyes,tejbepapis süti
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,4 ek.cukor,4 ek.liszt,1ek. kakaópor,3dkg étcsoki,pár csepp citromlé,vaj,és liszt a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez:
fél dl tej,3ek. búzadara,3ek. cukor,3dkg vaj,1üveg megybefőtt
Infók az elkészítéssel kapcsoltaban:
Előkészület:15 perc,főzés:10 perc,sütés:20 perc
Elkészítés:
- Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni.
- A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
- A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
- A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
- Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
- Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
- A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
- A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
- Szeletelve tálaljuk.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Fincsi fagyi szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás,6 ek víz,15 dkg liszt,20 dkg cukor,10 dkg darált dió,1cs sütőpor
A krémhez:
4dl tej,2 ek liszt,4 pohár vaníliás puding (Én a Danett-ot ajánlom,az a legfinomabb!),25dkg margarin,20dkg porcukor,1 tojássárgája,1cs. vaníliás cukor
A mázhoz:5 tojás fehérje,15dkg cukor,csokidara (ízlés szerint)
Infók a készítéssel kapcsolatban:előkészület:25 perc,sütés:25 perc
Elkészítés:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
- Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
- Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
- A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.
- Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk.
- Vízbe mártott késsel szeleteljük.
Egy kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Kakaós-kávés Charlotte
Hozzávalók:
A kakaós piskótatekercshez:
6 tojás,6 ek porcukor,5 ek liszt,1 ek kakaó,2 ek rum,1 dl olaj
A krémez:
1,5 dl tej,6 cs tejszínes pudingpor,10 ek porcukor,2 ek kakaó,2 ek lefőzött erős kávé
Tetejére:
ostyarudak
Infók az elkészítéssel kapcsolatban:
előkészület:30perc,sütés: 30 perc
Elkészítés:
- A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verem.
- A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sül. (Tűpróba!)
- Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
- Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
- Habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
- A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. (Én minden szelet után papírtörlővel letöröltem a krémet a késről, hogy ne maszatoljon.)
- A maradék krémet elfeleztem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét tettem. Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem még egy evőkanálnyi porcukrot.
- Egy nagy tálat kibélelünk fóliával és piskótatekercs szeletekkel.
- Beletöltjük a kávés krémet. Rá a kakaós krémet.
- A maradék piskótával befedjük. Fóliával letakarjuk. A dermesztést igénylő sütiket este készítem, egy éjszakára hűtőbe teszem.
- Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom.
- Ostyarudakkal díszítem.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
5 perc alatt elkészíthető bögrés süti
Hozzávalók:
8 ek liszt,2 mk sütőpor,8 ek cukor,4 ek kakaópor,2 tojás,6 ek tej,6 ek olaj
Infók:
előkészület:2 perc,sütés:3 perc
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a jól összekeverem.
- Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.
- Frissen, melegen pl. vaníliasodóvalval tálalom.Fontos!:Elkészülés után,15 percen belül meg kell enni,máskülönben megszárad
Kép erről a nagyon egyszerű sütiről:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
boci mintás muffinkák
Hozzávalók:
2,5 dl tej,3 db tojás,6 dkg cukor,4 dkg liszt,5 dkg vaj,2-3 ek. kakaópor (cukrozatlan!),1-2 vanília rúd,vagy vanília aroma,esetleg vaníliás cukor,fél tábla boci csoki
Elkészítés:
- A tejből, lisztből és a vajból besamel mártást készítünk, közben adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét vagy a vaníliáscukrot. Kicsit kihűtjük.
- A három tojást felverjük habosra a cukorral, majd hozzákeverjük a főzött krémhez.
- Elfelezzük a krémet, és az egyikbe tesszük a kakaót és az olvasztott csokit. Hogy egyforma sűrűségű legyen mindkét tészta, a sárgához hozzákeverünk még 2 ek. lisztet.
- Kivajazott-lisztezett muffinormába kanalazzuk felváltva a két krémet (a szilikonformát nem kell kikenni).
- A tepsit vízfürdőbe állítjuk és egy órát sütjük 180 fokon.
Egy kép erről a látványos,és isteni sütikéről:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Brownie (Avagy egy amerikai szupersüti)
Hozzávalók:
10 dkg margarin,20 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaótartalmú),15 dkg cukor,2 tojás,13 dkg liszt,1 tk sütopor,15 dkg dió
Elkészítés:
1. A margarint gőz felett felolvasztjuk, 10 dkg csokit beletördelünk, majd addig kevergetjük, amíg el nem olvad.
2.A cukrot a tojásokkal kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütoporral, és a tojásos keverékhez adjuk, majd a vajas keveréket is beleforgatjuk, és a felaprított diót is belekeverjük. Sütopapírral bélelt tepsiben sütjük.
A brownie úgy jó, ha a tetején meghúzódik egy réteg, de a közepe szinte folyós marad. Langyosan szeleteljük fel.
Kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Joghurt-torta sütés nélkül
Hozzávalók:
alaphoz:
4 pohár akármilyen ízű "Könnyű és finom!" joghurt,a joghurt ízéhez illő gyümölcs (Ez nem kötelező!),6 ek. porcukor,fél cs. étkezési zselatin,1 db "Oké" habtejszín (2,5 dl)
díszítéshez:
gumicukor,cukorgyöngy,ételszínezék,francia drazsé
Elkészítés:
- Egy lábasban összekeverjük a joghurtokat a porcukorral és a zselatinnal.
- Állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad!
- Ha feloldódott, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
- A habtejszínt kemény habbá verjük.
- Hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszát.
- Pici ételszínezékkel megszínezzük. (Ez a torta málnás joghurttal készült, ezért egy kevés piros ételszínezékkel dobtam fel.)
- Egy műanyag vagy szilikon formát nagyon kevés (pár csepp) olajjal kikenünk. Így biztosan egyszerűen kijön a formából.
- Amennyiben gyümölcsöt is rakunk bele, a tál alját szépen körkörösen kirakjuk vele.
- Ráöntjük a joghurtos-habos masszát, és hűtőben dermesztjük pár órát.
- Díszíteni tálalás előtt érdemes, mert picit vizes állagú, és ha színezett díszítőelemeket használunk, könnyen feloldódhatnak, és megfolyhatnak a tortán.
Kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Isteni sajttorta
Hozzávalók:
az alaphoz:
10 dkg darált háztartási keksz,7 dkg vaj,1 csapott ek cukor,35 dkg mascarpone,2 dl tejszín,5 dkg cukor,1/2 tk citromlé,1tk vaníliaaroma
az egész tetejére:15 dkg friss málna,aprított pisztácia
Elkészítés:
- A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának.
- A mascarponét keverjük habosra a cukorral, a citromlével és a vaníliaaromával.
- Verjük fel a tejszínhabot, keverjük a mascarponéhoz. Merjük a tésztára, simítsuk el szépen a tetejét.
- Lefedve rakjuk 3-4 órára hűtőbe.
- Szórjuk meg pisztáciával és friss málnával kínáljuk.
tepsi mérete: 18-as tortaforma
Egy kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><
Almás-diós bonbon
Hozzávalók:2db alma,kevés citromlé,darált dió,annyi,amennyit a pürésített alma felvesz,cukor,ízlés szerint,kakaópor
Elkészítés:
- Meghámozzuk az almát. Cítromlével megkenjük.
- Alacsony hőfokon sütőpapírral kibélelt tepsire helyezve az almaszeleteket puhára pároljuk.
- Villával összetörjük, és cukorral ízesítjük.
- Darált dióval gyúrható tésztát készítünk.
- Gombócokat formálunk belőle, és kakaóporba forgatjuk.
Kép:
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><
Pudingos répatorta
Hozzávalók:25 dkg liszt (nálam grahamliszt volt),25 dkg reszelt sárgarépa,15 dkg barnacukor,1 cs vaníliás cukor,1 tk mézeskalács fűszerkeverék,1 dl napraforgó olaj,2 tojás,1 cs sütőpor,5 dkg durvára vágott dió,3-4 ek narancslekvár,3-4 ek tej
Citromkrém:3 dl tej,1 cs vaníliás pudingpor,10 dkg margarin,6 ek porcukor,3 ek citromlé
Elkészítés:
- A cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal.
- Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a narancslekvárt, majd a sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet, végül a diót.
- Higítjuk néhány evőkanál tejjel, majd sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Ha szilárd a teteje, nem benyomható, készen van.
- A citromkrémhez felfőzünk 3 dl tejben egy vaníliás pudingot, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromlével, majd a pudinggal csomómentesre keverjük.
- A tortát óvatosan félbevágjuk, megkenjük a krém felével, a maradék krémmel pedig bevonjuk tetszés szerint habkártyával, vagy villával mintázzuk a krémet.
- Ünnepi alkalmakra lehet még tovább díszíteni marcipánból vagy pl. fondantból készült répákkal
- sütési hőfok: 160°C
-
sütési mód: alul-felül sütés
Kép:
Nemtaláltaam.:'(